.....

.

.

Art Nights Zwolle; A loving art week

image334

PERSBERICHT / PRESSRELEASE JAN.2019

ART NIGHTS ZWOLLE: een liefdevolle kunstweek


Een reeks kunstzinnige nachten rondom Valentijnsdag onder de naam “Art Nights Zwolle” zal het jaarlijkse kunst evenement voor de stad worden, als het aan Margin (Art & Media) en Nachtburgermeester Jeroen van Doornik ligt.


Beide partijen werken samen aan het nieuwe evenement in februari 2019. Het thema, in lijn met Valentijnsdag, is sensualiteit, liefde, erotiek, connectie en expressie. 


De Statenzaal is het centrale punt. Hier zal beneden een kunstexpositie te zien zijn waarin onderwerpen en makers aandacht hebben voor inclusiviteit. Deelnemende kunstenaars komen uit Zwolle, de regio en internationaal.


Een liefdevolle expositie bij nacht die iedereen zal aanspreken.


Geniet van de vele activiteiten in de binnenstad in deze week.

De organisatie werk samen partijen w.o. Hesz, City Centre hotels, Afro-Zwollywood,  Fraterhuis, Herman Brood Museum, IQ kunst, het Langhuis,  Salsa Dance & Music  Zwolle.


Dit stad brede evenement duurt 7 dagen: 11/2/19 tot 17/0/19. 

Openingtijden: dagelijks van 19.00-0.00

Gratis entree

Web site: www.margin-am.nl/anz

Face book page: Art Nights Zwolle.ART NIGHTS ZWOLLE: a loving art week

A series of artistic nights around Valentine’s Day  under the name “ Art Nights Zwolle “ will be the annual art event for the city, if its up to Margin ( Art & Media) and night mayor Jeroen van Doornik.

Both parties are working together on the new evert in  February 2019. The theme is sensuality , love , eroticism, connection & expression. The Statenzaal is the central point here. 

There will be an art exhibition of international allure below , where subject matter and makers are attentive to inclusiveness - a loving exhibition by night that will appeal to everyone.

The organisation will collaborate with other parties including: Hesz , city centre hotels, Fraterhuis, Herman Brood Museum, IQ Art, the Langhuis.

Participating artists are from Zwolle , the region and internationally.

Enjoy the many activities in the centre during this week.

The city wide events runs for 7 days : starting on 11/2 - 17/2/2019. 

The Art Exposition is at the Statenzaal:

Opening time: 7pm - 12pm:  

Free entrance.

Web site: www.margin-am.nl/anz

Face book page: Art Nights Zwolle.


press release dec 2018

image335

Persbericht december 2018

  

Art Nights Zwolle - een liefdevolle kunstweek

Een reeks van kunstzinnige nachten rondom valentijnsdag, onder de naam 'Art Nights Zwolle' wordt hét jaarlijkse kunst-event voor de stad, als het aan Margin (Art & Media) en Nachtburgemeester Jeroen van Doornik ligt. Beide partijen werken samen aan het nieuwe evenement waarvan de eerste editie in februari 2019 zal plaatsvinden. Het thema is sensualiteit, liefde, erotiek, verbinding en expressie. De veelbesproken Statenzaal is hierbij het centrale punt. Er zal beneden een kunst expositie van internationale allure te zien zijn waarbij onderwerp en makers gelet is op inclusiviteit - een liefdevolle expositie die iedereen zal aanspreken. "Je denkt al gauw aan een museumnacht als het over kunst in de nacht gaat, maar we willen de energie die nodig is om een dergelijk evenement te organiseren combineren met valentijnsdag en dan ook meteen meerdere dagen benutten. Zo geef je een 'lege' commerciële dag meer inhoud, daar heeft dan uiteindelijk iedereen veel meer aan," vindt Van Doornik.

Zeker de helft van de kunstenaars heeft een band met Zwolle. Op het podium in de bovenzaal wordt high-end kunst getoond. “Wij erg blij dat de Statenzaal in volle glorie gebruikt kan worden en een deel van zijn originele functie vervuld wordt; een platform bieden voor sociaal debat en uitreiken naar de rest van Overijssel, Nederland en de wereld”, aldus directeur Nora Kastein van Margin.

Art Nights Zwolle is een stad-breed evenement waar veel partijen bij betrokken worden. De organisatie voert onder andere gesprekken met horeca in de binnenstad. Het Herman Brood Museum en diverse galeries nemen deel, er zal een schilderworkshop zijn in het Langhuis gevolgd door een expositie, er wordt een passend educatie programma voor scholen aangeboden en er is een avond-kinderprogramma in samenwerking met Zwolse Theaters.

Hoewel de expositie al een sterke invulling heeft staat Margin (Art & Media) open voor kunstenaars uit Overijssel welke werken met het onderwerp om eventueel betrokken te worden in het programma.

–---


Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met:

Nora Kastein, directeur Margin, nkastein@margin-am.nl, tel. 0642668175
Jeroen van Doornik, Nachtburgemeester van Zwolle, jeroen@markantus.nl, tel. 06 25098327